Daar staan we voor

De Kinderkamer staat voor Kleinschalig en Kwaliteit

Wij bieden elke dag voor en na schooltijd opvang aan voor kinderen die naar de basisschool gaan. Er zijn drie groepen, ieder met een eigen ruimte met max. 20 kinderen, ingedeeld naar leeftijd onder leiding van  vaste pedagogisch medewerksters. De kinderen worden met busjes, de bakfiets of lopend opgehaald. Daarnaast is er ook nog een groep met max. 20 kinderen in basisschool de Zes Wielen aan de Saturnusstraat.

Een kleinschalige opvang met een huiselijke sfeer en veel variatie in het aanbod waarbij de vrije keuze van kinderen voorop staat.

Waar staan wij voor?

  • Individuele aandacht voor kinderen: wij kennen de kinderen en zij kennen ons. Dat maakt dat kinderen zich veilig bij ons voelen en de sfeer prettig is. Kinderen hebben inspraak over de activiteiten en de inrichting van de ruimte.  
  • Naast het vrij spelen, binnen en buiten, kunnen kinderen zich ook inschrijven voor de ‘clubjes’: vier weken lang wordt er op 1 middag een bepaald thema uitgewerkt bijv. grafische technieken, hapjes maken, drama, natuurkundige proefjes, natuur en milieu, kunst e.d. Ook is er veel aandacht voor de feesten (Carnaval, Pasen, Sinterklaas e.d.)  en doen we mee met de 8 oktoberoptocht.
  • Er is  extra aandacht voor:

-          beweging: we gaan naar de sportactiviteiten van SportX, we hebben een groot plein met voetbal,  korfbal en basketbalveldjes en genoeg ruimte om te klimmen, klauteren, te fietsen en vrij te spelen. We gaan ook geregeld naar de speeltuin OKB.

-          natuur: een binnentuin voor de jongsten met moestuin en aandacht voor alles wat bloeit en groeit. Het grote natuurplein met zitkuil is ingericht met natuurlijke materialen en nodigt uit tot ontdekken.Uitstapjes naar bos, strand, kinderboerderij, molen en Oudorperpolder.

-          creativiteit: een timmerwerkplaats, een atelier en twee keer per jaar verzorgen de kinderen een kunsttentoonstelling bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, onze buren.

  • Tijdens studiedagen en vakanties is er ruimte voor activiteiten die langer duren zoals themadagen, speurtochten, en uitstapjes naar bijv. theater en museum  We hebben drie busjes waarmee we er op uit kunnen trekken.
  • Kwaliteit van personeel : jaarlijks worden zij bijgeschoold.

 

Is uw interesse gewekt? Wilt u meer informatie? Kom gerust een langs of bel ons voor een rondleiding. De lijnen zijn kort en de drempel is laag!


kinderopvang regio awards 2015