BSO Maxi

De oudste groep van de buitenschoolse opvang heet de maxi groep. Op deze groep zitten kinderen vanaf ongeveer 7 jaar tot ze naar het vervolg onderwijs gaan.

Per dag zijn er maximaal 20 kinderen op de groep aanwezig. Er werken dan twee pedagogische medewerksters. Vaak is er ook nog een stagiaire op de groep aanwezig. Iedere dag hebben we een andere samenstelling van kinderen.

Alle kinderen hebben een eigen bakje waar ze hun knutselwerkjes, tekeningen in bewaren en hun luizencape in opbergen. Broertjes en zusjes van de midi en maxi groep delen samen in 1 bakje.

Als we de kinderen ‘s middags uit school hebben gehaald, lopend, met bakfiets of met de bus, gaan we met z’n allen aan tafel om limonade te drinken en fruit te eten. We sluiten af met een koek. Dan kunnen de kinderen zelf kiezen uit een aangeboden activiteit of buiten spelen, kleuren, lezen, vrij spelen en als het slecht weer is mogen ze 10 minuten op de computer of op de Xbox.

Per dag mogen er drie kinderen gaan klussen bij Hugo. Hugo is onze klusjesman (technische dienst t.b.v. de Kinderkamer). We houden op het bord bij wat de kinderen aan het doen zijn, zodat ook ouders kunnen zien wat hun kind die dag heeft gedaan.

Omdat er in de maxi groep kinderen zitten die veel zelfstandig kunnen doen en vaardig zijn in veel dingen kunnen we veel dingen ondernemen. Op woensdagmiddag gaan de kinderen naar De Oever en we ondernemen sportactiviteiten met studenten van het CIOS Sport en Bewegen. In de vakanties en op studiedagen ondernemen we wat grotere activiteiten zoals naar het bos, naar het strand, midgetgolfen, musea en grotere knutsel activiteiten.

De pedagogische medewerksters van de maxi groep zijn Astrid, Jeroen, Marco en Max. 

Bij ziekte of verlof van een van de vaste pedagogisch medewerksters wordt er een inval geregeld uit onze eigen invalpool.


kinderopvang regio awards 2015