Babygroep | 0 - 1 ½ jaar |

Stap voor stap
"Wat gaat het toch snel’, is een gevleugelde uitspraak. Je knippert even met je ogen en een kindje kan omrollen, lopen, praten of zelf eten. En eigenlijk klopt dat ook wel: een kind ontwikkelt zich in de eerste jaren van zijn leven snel en op allerlei vlakken: motorisch, cognitief, sociaal-emotioneel en op het gebied van taal, creativiteit en zelfstandigheid. In je kinderjaren wordt de basis gelegd voor zelfvertrouwen en het gevoel dat je erbij hoort.

Eigen tempo
Elke dag leert je baby nieuwe dingen in zijn eigen tempo. Je kindje zet de volgende stap als hij er zelf aan toe is. In het gebied tussen NET niet kunnen en BIJNA wel, ontwikkelen baby’s zich. Door je baby op dat moment een zetje te geven in de goede richting ontstaat magie!

Baby’s helpen met ontwikkelen
Op ons kinderdagverblijf geven we baby’s de kans om nieuwe ervaringen op te doen en te oefenen in een veilige omgeving. De kunst is om een kind niet te snel te helpen, maar het ruimte te geven om te oefenen. En pas dan iets te doen als het er zelf aan toe is. Wat is er leuker om samen met je kind de wereld te ontdekken. Daarom hebben we leuke oefeningen die je thuis kunt doen met je baby.

Liefdevol
Wij zijn speciaal opgeleid om te zien welke stappen een kind doormaakt. Daarnaast weten we hoe we kinderen het beste aandacht moeten geven, zodat ze zich thuis voelen. Bij een baby houden we heel goed rekening met het ritme van thuis. Op tijd slapen en eten zijn zeker in het begin extra belangrijk. En je kindje kan bij ons altijd een dagje komen wennen. Zo weten wij al voor de eerste echte opvangdag waar je zoon of dochter behoefte aan heeft.

De inzet van onze pedagogisch medewerkers
Bij het bepalen van de groepsgrootte en het inzetten van onze pedagogisch medewerkers houden wij ons aan de wet- en regelgeving. Op het informatiebord kunt u zien welke pedagogisch medewerkers en stagiaires op welke dag op de groep zijn. Bij ziekte en verlof zal de vaste pedagogisch medewerker vervangen door een inval medewerker en wordt u hier ’s ochtends van op de hoogte gebracht op de groep.