Dreumesgroep

Op de dreumesgroep is per dag plaats is voor 11 kindjes in de leeftijd van ongeveer 1 tot 2,5 jaar oud.   Het leuke van deze groep is om de kindjes te stimuleren in hun ontwikkeling door middel van spelactiviteiten, creatieve activiteiten en taal- en spraakactiviteiten. De lieve lachjes en knuffels die pedagogisch medewerk(st)ers elke dag in ontvangst mogen nemen van deze dreumesjes is de kroon op het werk. De ontwikkeling van dreumes naar peuter is geweldig, de pedagogisch medewerk(st)ers vinden het dan ook een eer deel uit te maken van het jonge leventje van uw kind en al de ontwikkelingen zoals eerste stapjes, eerste kletspraatjes etc. mee te maken. Het leuke aan de dreumesleeftijd is dat de kinderen op deze leeftijd echt een eigen identiteit gaan ontwikkelen, wat zich vaak uit in grappige uitspraken of leuke (en natuurlijke soms minder leuke) momenten. De uitspraak “ Ik ben 2 en ik zeg Nee!” is dan ook orde van de dag!

Het dagschema ziet er ongeveer als volgt uit:

7.30 – 9.00 De kinderen worden door hun ouder(s)/verzorger(s) gebracht op de groep. Zij kunnen koffie of thee drinken, met de pedagogisch medewerk(st)ers praten en afscheid nemen van hun kind(eren). Na het afscheid, spelen de kinderen op de groep of op de gang.
9.00 Om deze tijd gaan we aan tafel voor het eten van een ontbijtkoekje, een crackertje en sap. Meestal lezen we tijdens het eten en drinken een boekje voor of zingen liedjes met de kinderen.
10.00 De kinderen die nog twee keer op een dag slapen worden om deze tijd naar bed gebracht. De andere kinderen kunnen vrij spelen. Er is ook tijd voor een activiteit, bijvoorbeeld verven of iets plakken en als het mooi weer is kunnen we lekker naar buiten; spelen op het plein of wandelen met de bolderkar om bijvoorbeeld de eendjes in de buurt te voeren.
11.15 Nadat we samen het speelgoed hebben opgeruimd en de kinderen die twee keer slapen uit bed komen, gaan we aan tafel om een broodje te eten en iets te drinken.
Vanaf 12.00 Na het eten mogen de kinderen eerst zelf hun tandjes poetsen en helpen we hen daarbij waar nodig. De kinderen die één keer slapen worden naar bed gebracht voor een lekker middagslaapje. De kinderen die wakker blijven kunnen bijvoorbeeld spelen op de gang met de loopauto’s, puzzelen of gezellig van de glijbaan glijden. De kinderen die een halve dag komen, worden tussen 12.30 en 13.00 gehaald of gebracht door ouder(s)/verzorger(s)
14.30 De meeste kinderen worden langzamerhand wakker en de kinderen die twee keer slapen gaan naar bed.
15.00 Om deze tijd gaan we aan tafel om wat sap te drinken en fruit te eten. Als ze deze op hebben mogen zij nog een liga. Daarna is er tijd voor andere activiteiten.
16.30 - 18.00 De kinderen worden opgehaald door ouder(s)/verzorger(s).

 

De overdracht van (dagelijkse) informatie over het kind doen wij door middel van dagboekjes. De pedagogisch medewerk(st)er schrijft hierin hoe het kind de dag heeft beleeft. Natuurlijk wordt belangrijke informatie ook persoonlijk met de ouder(s)/verzorger(s) besproken.

De pedagogisch medewerk(st)ers hebben onderling ook contact over de overgang naar de volgende groep. Hierover worden de ouder(s)/verzorger(s) ook op tijd ingelicht.

De kinderen laten we in de loop van de overgangsperiode al wennen aan de volgende groep, de peutergroep, door ze af en toe een korte periode op die nieuwe groep te laten spelen.

De pedagogisch medewerk(st)ers van de dreumesgroep zijn:  Anne, Kiki en Youandi.

Per 5 a 6 kinderen is er 1 pedagogisch medewerkster aanwezig 

 Meestal is er ook een stagiaire aanwezig. De pedagogisch medewerk(st)ers zijn de praktijkbegeleiders van de stagiaires die in opleiding zijn bij het ROC Horizon College of Nova College gedurende 6 maanden of 1 jaar.

Bij ziekte of verlof van een van de vaste pedagogisch medewerk(st)ers wordt er een inval geregeld uit onze eigen invalpool. 


kinderopvang regio awards 2015