Dreumesgroep | 1 - 2 ½ jaar |

Liefdevol
Wij zijn speciaal opgeleid om te zien welke stappen een kind doormaakt. Daarnaast weten we hoe we kinderen het beste aandacht moeten geven, zodat ze zich thuis voelen. Bij een baby houden we heel goed rekening met het ritme van thuis. Op tijd slapen en eten zijn zeker in het begin extra belangrijk. En je kindje kan bij ons altijd een dagje komen wennen. Zo weten wij al voor de eerste echte opvangdag waar je zoon of dochter behoefte aan heeft.

Onder de drie... Ik snap ’t nie…
Bij jonge kinderen is het ‘afpakken’ van speelgoed vaak aanleiding voor een ruzie. Maar is het eigenlijk wel afpakken? Kinderen onder de drie jaar kunnen hun behoefte nog niet uitstellen en denken alleen vanuit zichzelf; ‘Ikke, ikke!’. Je dreumes ziet bijvoorbeeld een bal, en denkt: die wil ik! Het ziet niet dat een ander kind de bal vast heeft. En zonder verder na te denken, pakt hij de bal. Dus er is eigenlijk geen sprake van ‘afpakken’. Het geweten van jonge kinderen moet nog ontwikkeld worden. Dit is goed te merken als je naar het gezichtje van een dreumes kijkt als je zegt: ‘Niet afpakken!’. Je krijgt dan vaak een vragende blik terug die uitstraalt: ‘Heb je het tegen mij? Hoezo?’.

Benoem waarom het niet leuk is
Door in situaties - als hierboven omschreven staat - de emoties van het andere kindje te benoemen, maak je kinderen bewust van elkaars gevoelens. Bijvoorbeeld: ‘Zie je, Kim wordt verdrietig als jij de bal pakt. Zij wil ook graag met de bal spelen’. De alom bekende uitspraak ‘samen delen, samen spelen’ is nog te hoog gegrepen voor kinderen onder de drie. Echt samen spelen en leren geven en nemen, is op zijn vroegst vanaf drie jaar. 

De inzet van onze pedagogisch medewerkers
Bij het bepalen van de groepsgrootte en het inzetten van onze pedagogisch medewerkers houden wij ons aan de wet- en regelgeving. Op het informatiebord kunt u zien welke pedagogisch medewerkers en stagiaires op welke dag op de groep zijn. Bij ziekte en verlof zal de vaste pedagogisch medewerker vervangen door een inval medewerker en wordt u hier ’s ochtends van op de hoogte gebracht op de groep.