Administratie

 

Chantal

Mijn naam is Chantal Luitjes-Kool.

Geboren in 1971, getrouwd en moeder van een mooie dochter en heerlijke zoon. 

Na mijn detailhandel opleiding heb ik 17 jaar bij het UWV gewerkt.

Na deze 17 jaar ben ik als personeel planner bij een kinderopvang in Heerhugowaard gaan werken. Dit heb ik ruim 10 jaar gedaan. Ondertussen mocht ik in 2012 een zwangerschapsverlof bij de Kinderkamer vervangen als personeel planner. Ik vond dit ontzettend leuk om te doen!

Na een klein uitstapje naar een verkeersschool kwam ik erachter dat plannen het leukste vak is wat er voor mij bestaat.

Naast mijn werk als planner heb ik een (sport)massage praktijk. Hier leef ik mij in mijn vrije tijd lekker uit en hoop ik mijn klanten van hun spierklachten af te helpen.

 

Francis

Hallo! Ik ben Francis, geboren in 1980 en woon samen met mijn man en 3 kids in Oudorp. Na het behalen van mijn SPW 4 diploma in 2000 ben ik gelijk aan het werk gegaan als Pedagogisch medewerkster.

Onder andere bij "De Kinderkamer" heb ik als pedagogisch medewerkster veel ervaring opgedaan, zowel op de Verticale groep (0-4 jr.), babygroep, deumesgroep als op de peutergroep. In 2006 heb ik een opleiding "Managament in de kinderopvang" gevolgd en afgerond. Hierna heb ik verschillende functies bekleed waaronder beleid- & stafmedewerker, personeel- en kindplanning en leidinggevende KDV.

Vanaf december 2017 focus ik mij vooral op de kindplanning, daarnaast val ik met regelmaat ook in op verschillende groepen. Een super combinatie want het maakt de kindplanning nog leuker om te doen, omdat je door het invalwerk de kinderen echt leert kennen!

 

Jetty

Ik ben Jetty van der Bent. Mijn eerste drie levensjaren woonde ons gezin tussen bloembollenvelden in Lisse. We verhuisden 11 november 1964 naar Den Helder; een heuglijke dag, mijn 1e St. Maarten lampionnetje ging in vlammen op. Maar ‘t kwam goed en al snel was ik, zo vaak ik kon, te vinden in de speeltuin en aan zee. Met een tussenpauze (Alkmaar ‘79-‘80) heb ik tot 15 juni 2014 met veel plezier in Den Helder gewoond; Siet ging voor mij door de knieën, ik zei ‘Ja!’ en ben direct meegegaan naar Breezand…(weer) thuis tussen de bloembollenvelden én dicht bij zee.

Mijn interesse voor leidinggeven en voor pedagogiek ontstond toen ik samen met mijn beide dochters Elisa en Sarah (schatten!) een gezin vormde en tegelijkertijd als pm-er werkte. Ik moet bekennen dat ik ’t lastiger vond dan vooraf gedacht. De meiden bleken vanaf hun geboorte af heuse persoonlijkheden met een eigen mening, een eigen logica, eigen voorkeuren en zo nu en dan waren ze behoorlijk dwars (zoals alle kinderen). Regelmatig verzuchtte ik ‘Heb ik wel alles in huis om dit goed te doen of heb ik nog iets te leren?’. Ik startte met een opleiding in leidinggeven en daarna volgden er meer; ik had plezier in ontwikkeling!

Ik deelde informatie uit mijn opleidingen met mijn collega’s en samen ontdekten we nieuwe manieren van omgaan met kinderen en met elkaar (o.a. Reggio Emilia, Thomas Gordon en Emmi Pikler). Deze ontwikkelingen hielpen mij thuis én professioneel; ik werd stafmedewerker pedagogiek en aandachtfunctionaris waarbij ik o.a. een ouderklankbordroep pedagogiek en een team van pedagogisch werkbegeleiders (pedagogisch coaches) leidde.  Verder organiseerde ik o.a. teamvergaderingen, (verbeter-) projecten en studiedagen waarbij ik nauw samenwerkte met overige disciplines in de organisatie. 

Mijn ervaringen zet ik nu heel graag in bij Kinderopvang ‘De Kinderkamer’. Als leidinggevende voor het kinderdagverblijf ben ik er op uit om alle betrokkenen te leren kennen, zodat samenwerken ook daadwerkelijk ‘plezier in ontwikkeling’ kan zijn. Kinderen zijn er bij gebaat als we samenwerken, dus graag tot ziens! 

 

Yanaika

Mijn naam is Yanaika, geboren in 1979. Samen met mijn vriend woon ik in Heerhugowaard.

In 1998 heb ik mijn MBO-SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) opleiding behaald. Hierna heb ik anderhalf jaar de HBO-SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) opleiding gevolgd. Na het behalen van mijn propedeuse ben ik kinder- en jeugdpsychologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2006 ben ik afgestudeerd.

In juli 2011 heb ik de 1-jarige opleiding tot praktijkopleider afgerond.

Sinds november 2003 werk ik met veel plezier bij de Kinderkamer. Eerst 2 jaar als invalkracht, daarna 3 jaar als vaste kracht op de verticale groep. Sinds augustus 2008 ben ik werkzaam op kantoor. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit personeelsplanning (het maken van de roosters, vervanging regelen tijdens verlof en ziekte), het begeleiden van stagiaires en stagebegeleiders en het bijhouden van de risico-inventarisatie (veiligheid en gezondheid).

 

Yvette

Ik ben Yvette Kool-Schut, getrouwd en heb een dochter en een zoon.

Na mijn studie HEAO-CE heb ik ervaring in verschillende branches opgedaan. Ik heb eerst 6 jaar gewerkt als management assistente bij een expediteursbedrijf op Schiphol; een fantastische tijd waarin ik veel internationale ervaring heb opgedaan. Daarna ben ik als account manager op de effecten afdeling van Barclays Bank in Amsterdam gaan werken. Helaas, na een jaar sloot de afdeling en ben ik het dichterbij gaan zoeken. Ik heb vervolgens 8 jaar o.a. als management assistente op de internationale verkoopafdeling van Oilily gewerkt, een enerverende, leerzame tijd.

Sinds mei 2006 werk ik met heel veel plezier op de administratie van De Kinderkamer b.v.. Daar hou ik me bezig met het debiteuren- en crediteuren beheer; advertenties, tevredenheids enquêtes en alle andere bijkomende administratieve zaken.


kinderopvang regio awards 2015