Administratie

 

Francis

Hi! Ik ben Francis, geboren in 1980 en woonachtig samen met mijn man en 3 kinderen in Oudorp. Na het behalen van mijn SPW 4 diploma in 2000 ben ik eigenlijk  gelijk aan het werk gegaan als Pedagogisch medewerkster.

Onder andere bij "De Kinderkamer" heb ik als pedagogisch medewerkster veel ervaring opgedaan, zowel op de Verticale groep (0-4 jr.), babygroep, deumesgroep als op de peutergroep. In 2006 heb ik een opleiding "Managament in de kinderopvang" gevolgd en afgerond. Hierna heb ik verschillende functies op de administratie van de Kinderkamer bekleed, waaronder beleid- & stafmedewerker, personeel- en kindplanning en leidinggevende KDV.

Na 14 jaar op de administratie gewerkt te hebben, heb ik eind 2020 besloten om toch weer " met de kinderen"  te werken. Momenteel ben ik daarom (met veel plezier) vaste invalmedewerker op voornamelijk de KDV-groepen. Hiernaast volg ik een opleiding "didactische ondersteuning in het basisonderwijs". Wie weet dat ik ooit nog eens een brug wil slaan naar het onderwijs :)

 

Jacqueline

Hallo, ik wil me graag voorstellen.

Ik ben Jacqueline Schaper, woon ruim 30 jaar in het centrum van Alkmaar en ben net zolang werkzaam in de sector Kinderopvang.

Begonnen als pedagogisch medewerkster, hoofd, manager geweest en nu de nieuwe uitdaging; leidinggevende BSO bij de Kinderkamer.

Een uitdaging waar ik naar uit kijk!

Het genieten van de groep kinderen, de samenwerking met de collega’s en de contacten met ouders en externe partners, maken dat ik met veel plezier en enthousiasme mijn vak uitoefen.

Door aandacht voor en luisteren naar elkaar creëren we samen een vertrouwde en veilige plek, is mijn overtuiging. Een plek waar men zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Zoals bij de Kinderkamer!

 

Lieneke

Hoi, ik ben Lieneke!

VVE-trainer | Leidinggevende BSO

‘Samen met mijn team bieden wij kinderen een veilige omgeving. Ik zie de kinderen met een lach op hun gezicht binnenkomen en weer naar huis gaan. Dat is mijn drive.’

Als VVE-trainer houd ik mij bezig met het opleiden van pedagogisch medewerkers en gaan we samen aan de slag met implementatie of kwaliteitsbewaking van het programma Uk & Puk. 
Uk & Puk biedt getrainde pedagogisch medewerkers een manier om spelenderwijs en doelgericht te werken aan de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar.

In mijn functie als leidinggevende zet ik mij in om de verschillende opvangvormen en locaties steeds beter en leuker te maken samen met de pedagogisch medewerkers. Ik doe er alles aan om te zorgen dat de medewerkers gelukkig zijn en biedt hen stabiliteit en inspiratie wanneer ze dat nodig hebben. Ons doel is dat ouders hun kids met een gerust hart bij ons achterlaten. Omdat deze functie divers is, sta ik iedere dag weer voor een nieuwe uitdaging wat het werken binnen de Kinderkamer erg leuk maakt!

 

Marianne

Hallo, Ik ben Marianne en ik woon samen met mijn gezinnetje in Alkmaar. Na mijn studie als leerkracht basisonderwijs heb ik vanaf 2007 op verschillende groepen gewerkt en werk ik nu met veel plezier op de peuterplusgroep. Naast mijn werk als pedagogisch medewerker, ben ik de aandachtfunctionaris van de Kinderkamer. Dit houdt in dat medewerkers en ouders mij kunnen raadplegen wanneer er zorgen zijn over een kind. Ook ben ik soms bij oudergesprekken aanwezig.

Tevens ben ik de praktijkbegeleider bij de Kinderkamer. Ik begeleid de stagiaires en de collega’s op de groep om ervoor te zorgen dat de nieuwe lichting pedagogisch medewerkers straks met vertrouwen en plezier aan de slag kan.

Ik geniet van het werken met kinderen. Het enthousiasme, de onbevangenheid en de eerlijkheid! ik vind het vooral heel leuk om de ontwikkeling van de kinderen op een speelse manier te stimuleren, waarbij zij zelf de regie hebben. Ieder kind is uniek, waardoor iedere dag anders is!

 

Mineke

Hoi! Ik ben Mineke, geboren en getogen in Amsterdam en sinds mijn 8e met veel plezier woonachtig in het knusse Alkmaar. 

Per 1 april 2021 ben ik het nieuwe gezicht bij de Kinderkamer als leidinggevende van het Kinderdagverblijf. Aan mij de waardevolle taak om de pedagogisch medewerkers te mogen coachen en vooral te stimuleren om te groeien.

Al mijn gehele carrière werk ik vol enthousiasme met kinderen en volwassenen. Als 18-jarige begon ik als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. De laatste tientallen jaren heb ik diverse managementfuncties vervuld. Kinderen verdienen het om, juist in een vroeg stadium, oprechte aandacht te krijgen en zich in een veilige omgeving te kunnen ontwikkelen. Het is voor mij een verrijking om hier samen met het team van de Kinderkamer aan bij te kunnen dragen. 

Hoe ik mijzelf zou omschrijven? Een enthousiast en sociaal persoon dat graag zorgt, creatief is en houdt van aanpakken. 

 

Patty

Hoi, mijn naam is Patty Klaver.

Ik ben geboren in 1989 en woon in Heerhugowaard samen met mijn man, en mijn twee zoontjes. De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf in Haarlem, waarbij ik de laatste jaren voornamelijk op de babygroep heb gestaan. Naast mijn taken op de groep maakte ik ook de personeelsplanning. Ik vond de planning maken altijd een leuke puzzel, en haalde veel plezier en voldoening hieruit. Uiteindelijk heb ik besloten de switch te gaan maken naar volledig planner, en ben zo terecht gekomen hier bij de Kinderkamer. Ik heb erg veel zin om te starten bij jullie, en deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ria

Mijn naam is Ria Jacobs, geboren in 1971, getrouwd en moeder van 3 inmiddels volwassen zonen van wie er 2 nog thuis wonen.

Vanaf 1991 ben ik werkzaam in de kinderopvang, ik ben als pedagogisch medewerker begonnen op een babygroep, na ook een dreumes- en peutergroep begeleid te hebben werd het tijd voor iets anders. Via een tijdelijke functie als interim leidinggevende ben ik uiteindelijk uitgekomen op de kindplanning. Deze functie is mij op mijn lijf geschreven, de dagelijkse puzzel om de planning rond te krijgen maakt mijn werk uitdagend en levendig. Daarnaast geniet ik van het contact met mensen via e-mail of telefoon.

Afgelopen periode hebben wij met ons gezin de stap gewaagd om vanuit de randstad te verhuizen naar de gemeente Hollands Kroon, hier proberen we nu onze draai te vinden.

Naast wandelen ben ik graag creatief bezig en maak ik graag kleine fotoalbums.

 

Yvette

Ik ben Yvette Kool-Schut, getrouwd en heb een prachtige dochter en een stoere zoon.

Sinds mei 2006 werk ik op de administratie van De Kinderkamer b.v.. Daar hou ik me bezig met het debiteuren- en crediteuren beheer, subsidies, websitebeheer, advertenties, tevredenheids enquêtes en alle andere bijkomende administratieve zaken.