Ondersteunend

 

Technische Dienst

Kees

Mijn naam is Kees Mors. Ik ben geboren in Akersloot, opgegroeid in De Rijp en woon samen met Bea , de kinderen en Poema in Sint Pancras. Mijn twee kinderen en twee kleinkinderen wonen in Schagen. Na 40 jaar in de bouw werkzaam geweest te zijn als metselaar ben ik een paar jaar geleden als technisch medewerker bij De Kinderkamer begonnen. Daarvoor deed ik ook al alle voorkomende klussen in de avonduren en de weekenden. Sinds de start van De Kinderkamer is er om de paar jaar een uitbreiding geweest met extra binnen- en buitenruimte die onderhouden moeten worden. Het is een oud schoolgebouw dat veel onderhoud nodig heeft. Daarnaast repareer ik kapot speelgoed, fietsjes e.d. en onderhoud ik de tuin. Ook breng en haal ik de kinderen van de buitenschoolse opvang naar en van school met een van de personenbusjes. De kinderen van de buitenschoolse opvang komen na schooltijd op toerbeurt bij mij in de werkplaats timmeren, zagen, verven en knutselen. Ze zijn erg creatief en vindingrijk. Er worden de mooiste dingen gemaakt. We hebben samen ook een echte zeepkist gebouwd om op het plein te crossen. Ik deel mijn werkplaats met onze hond Poema. Ze zeggen dat ik de laatste tijd steeds meer op hem ga lijken! Mijn hobby's zijn marathonschaatsen, skeeleren en wielrennen. Ook ben ik een echt familiemens.

 

Hugo

Hallo, ik ben Hugo Schut, geboren op 1 april 1967, (geen grap!), getrouwd met Yvette en samen wonen we met onze dochter en zoon in Alkmaar. Ruim 35 jaar ben ik werkzaam geweest in de auto- en meubelspuiterij. Hierdoor heb ik enorm veel ervaring opgedaan op het gebied van interieur en ontwerp, kleuradviezen, meubelontwerp, houtbewerking en overige creatieve oplossingen.

Sinds oktober 2017 ben ik werkzaam als medewerker technische dienst / klusjesman en ook haal en breng ik de kinderen van de buitenschoolse opvang naar en van school.

Verder vind ik het erg leuk om kinderen iets te leren met betrekking tot
allerlei knutselactiviteiten. In mijn vrije tijd ben ik coach/trainer van het voetbalteam van mijn zoon en zondags assisteer ik de coach van het team van mijn dochter. Mijn hobby's zijn tennissen, wielrennen, mountainbiken en skiën.

 

Huishoudelijke Dienst

Ineke

Ik ben Ineke, en ik ben verantwoordelijk voor de huishoudelijke klussen in de Kinderkamer. Ondertussen ben ik hier al weer sinds 2005 werkzaam, nog steeds met veel plezier. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen. Verder doe ik in mijn vrije tijd aan hardlopen.

 

Kwaliteit en Creatief

Annette

Mijn naam is Annette en ik ben geboren in 1973. Ik woon in Alkmaar samen met Simon en onze twee dochters en zoon. Na de MDGO heb ik de opleiding LO tekenen/schilderen gevolgd en daarna een half jaartje tekenles gegeven op het VMBO. Omdat ik niet volgens een lesplan wilde werken, kwam ik terecht bij een stichting waar ik 5 jaar als kunstenaar op verschillende kinderdagverblijven in Nederland heb gewerkt. Samen met een trainer en een werkbegeleider ondersteunden en inspireerden we pedagogisch medewerkers om te werken volgens een pedagogische visie (o.a. Reggio Emillia). Vanaf april 2006 werk ik  met veel plezier op de kinderkamer. Eerst op de bso en heb toen samen met de kinderen de geheime kamer (atelier) opgericht. Nu maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend op het kdv om met kleine groepjes kinderen activiteiten te doen volgens ons pedagogisch plan en samen met mijn collega’s aan de kwaliteit van onze kinderopvang te werken.

 

Lieneke

Mijn naam is Lieneke Neve en ik woon in Sint Pancras. Sinds januari 2015 ben ik werkzaam bij De Kinderkamer. In juli 2016 heb ik mijn HBO opleiding Pedagogisch Educatief Medewerker aan de Hogeschool van Rotterdam behaald en heb in januari 2017 de opleiding Train de trainer van Uk & Puk afgerond. Momenteel heb ik de functie van VVE-coach en ben ik bezig om het VVE-beleid te bewaken, te verbeteren en de gecertificeerde Puk-medewerkers jaarlijks bij te scholen. Hiernaast werk ik boventallig op de groepen om te assisteren en te begeleiden bij de uitvoering van het VVE-programma, het KIJK! kindvolgsysteem en het maken en bijsturen van de groepsplannen.

Ik vind het leuk om mij bezig te houden met de ontwikkelingen binnen de kinderopvang sector en is het voor mij een uitdaging om deze kennis over te brengen aan de pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf

 

Oma Wilma

Hallo allemaal , ik ben "oma Wilma"oftewel "oma met de boekjes"! Op de maandag ga ik alle groepen langs om voor te lezen. Mijn knuffelolifantje wil meestal wel  gezellig bij een kindje op schoot mee luisteren! Het is grappig dat de peuters en de peuterplus al aangeven wat ze graag willen horen! Oma neemt u volgende keer een boekje over monsters mee? En dan moet oma op zoek naar een passend boekje, leuk om te doen. Maar ook de dreumessen en de verticaaltjes hebben zo hun voorkeuren! Ze weten het precies en als oma klaar is met lezen gaat ze weer naar opa om koffie te drinken. Onze twee kleindochters fungeren vaak als proefkonijntjes, als die een verhaaltje leuk vinden dan zit het wel goed!

 

Onze huisdieren

Poema

Mijn naam is Poema. Ik ben geboren op 2 oktober 2003 op een boerderij in de West Beemster. Mijn vader is een Labrador en mijn moeder een Golden Retriever. Het resultaat was een nest met 11 Labrador -Retrievers. De kinderen van Bea hebben mij uitgekozen omdat ik de dikste was en er erg dom uitzag. Ze zeggen dat ik op mijn moeder lijk maar de laatste tijd ga ik steeds meer op mijn baasje Kees lijken. Ik krijg ook al een beetje een grijze snuit. In mijn eerste levensjaar heb ik de cursussen Puppy Pret en Pet Pret Puber gevolgd bij de hondenschool PetPret. Ik kreeg daar de poedelprijs. Ik vond het veel leuker om met de andere honden te spelen en te ravotten en mijn baas vond het ook moeilijk om erg streng te zijn. Ieder jaar moet ik naar de dierenarts voor een keuring en dan krijg ik een paar inentingen die allemaal worden opgeschreven in mijn dierenpaspoort. Sinds Kees een paar jaar geleden op de Kinderkamer is komen werken ga ik dagelijks met hem mee. Daarvoor kwam ik er ook wel 's avonds en in het weekend als Kees ging klussen. Ik hou erg van kinderen en ze vinden mij ook lief. Ik wordt vaak geknuffeld en krijg soms een hondenkoekje van de kinderen. De Kinderkamer heeft een protocol waarin staat hoe het personeel en de kinderen met mij om moeten gaan. Mijn mand staat in de werkplaats van Kees en de kinderen van de buitenschoolse opvang mogen om de beurt mee om mij uit te laten na schooltijd. Kortom ik heb het erg naar mijn zin op De Kinderkamer!

 

Puk

Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Puk maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij heeft bijvoorbeeld nieuwe schoenen, of hij is verkouden. Puk biedt troost en is een vriendje bij wie kinderen zich veilig voelen. Kinderen kunnen zich identificeren met Puk. Aan hem durven ze hun fantasieën, ideeën, gedachten en gevoelen te vertellen. Terwijl ze dat bij volwassene wellicht nog wat eng vinden. Via Puk kunnen de pedagogisch medewerkers de kinderen betrekken bij een activiteit en kunnen ze op een veilige en speelse manier interactie met de kinderen uitlokken. 


kinderopvang regio awards 2015