Vacatures en stage

Kinderopvang “De Kinderkamer bv” is een professionele kinderopvang. We bieden veel ruimte waar kinderen vol overgave kunnen spelen en plezier beleven.

Samen met andere kinderen van dezelfde leeftijd in een groep en toch voor ieder kind aparte zorg en aandacht. De Kinderkamer heeft met haar professionele werkwijze, kleurstelling en inrichting een klimaat weten te scheppen dat kinderen aanspreekt en goed doet. Op persoonlijke wijze bieden wij de kinderen veiligheid, geborgenheid en ritme.

Onze medewerk(st)ers zijn voor ons van vitaal belang, zonder een goed team kunnen wij onze kwaliteiten niet waarborgen. Onze organisatie heeft een open cultuur en hartelijke sfeer, waarin ruimte is voor persoonlijk inbreng van de medewerk(st)ers. Wij gaan uit van zelfstandigheid van onze pedagogisch medewerk(st)ers. Het is in een ieders belang dat ons team als een goed geoliede machine draait. Wij doen al het mogelijke om dit te bewerkstelligen. Wij vinden het ook zeer belangrijk dat onze medewerk(st)ers het naar hun zin hebben. Dit stralen zij immers ook weer uit naar onze kinderen en klanten.

VACATURES:  

Wij zoeken een BSO Sport pedagogisch medewerk(st)er !

Bij de Kinderkamer Sport BSO vinden we het belangrijk dat kinderen lekker kunnen sporten. We bieden hen actieve workshops aan en stimuleren hen om te bewegen. Onze SPORT BSO is dé plek waar kinderen kennismaken met verschillende sporten. Echt leren voetballen, atletiek beoefenen, volleyballen, enzovoort, het is allemaal mogelijk.

Je eigen talenten ontwikkelen en samenwerken in een team zijn daarbij belangrijke aspecten. De pedagogisch medewerkers van deze BSO hebben een sportieve achtergrond. Wil jij kinderen leren bewegen en sporten in een veilige omgeving, zodat ze kunnen ontdekken en leren door te doen, dan zijn we op zoek naar jou!

Voor deze BSO zijn we op zoek naar de sportiefste en enthousiaste pedagogisch medewerker die van aanpakken weet en vanzelfsprekend een groot hart heeft voor kinderen.

Wij zoeken een collega die het leuk vindt om deze locatie verder vorm te gaan geven en door te laten groeien. Naast het werken op de Sport BSO werk je ook op andere BSO groepen van De Kinderkamer.

Jouw aanpak, dit ben jij!

Je bent communicatief vaardig en je maakt zaken bespreekbaar om de samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Je bent sportief en schakelt snel. Je hands-on mentaliteit vinden wij belangrijker dan het aantal jaren werkervaring met kinderen maar je staat wel stevig in je schoenen.

We zoeken een kartrekker, een pedagogisch medewerker die betrokken, initiatiefrijk en flexibel is.

Je hebt een afgeronde Sport opleiding zoals Sport en bewegen (MBO niveau 3 of 4) of de ALO (HBO).

Je hebt ervaring met het werken met kinderen in de BSO leeftijd en je woont binnen een straal van 20 km van de locatie.

Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in woord als in geschrift;

Je bent in staat om een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen te creëren en spelenderwijs ondersteun jij de kinderen in hun ontwikkeling;

Je hebt een open en flexibele houding en communiceert eerlijk en duidelijk.

Ben je geïnteresseerd in deze functie en per direct beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs? Reageer dan snel via de mail of neem telefonisch contact op met ons via 072-5203738. U kunt vragen naar Lieneke Neve of Bea de Wit.

Werktijden

Je werkt in schoolweken tussen 13.00-18.30 uur en tijdens schoolvakanties en studiedagen tussen 07.30 en 18.00 uur.

Wij bieden:

Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen inbreng op de Sport BSO te Alkmaar gelegen aan de velden van de grootste voetbal vereniging van Alkmaar namelijk V.V. Kolping Boys. Wij bieden je een contract van ca. 16 uur per week. We zijn niet alleen bezig met vandaag maar ook met jouw toekomst. Je hebt veel vrijheid in onze organisatie, er zijn veel mogelijkheden voor eigen initiatief. Je blijft jezelf ontwikkelen door scholing, onderlinge feedback en persoonlijke aandacht. Je contract is conform de CAO Kinderopvang (schaal 6) en er is meer: denk aan collectieve zorgverzekeringen, tegemoetkoming in je reiskosten, scholingsmogelijkheden en een bijdrage in jouw pensioen (PFZW).

Soort dienstverband: Deeltijd

 

Wij zoeken een BSO pedagogisch medewerk(st)er!

Heb jij een hart voor kinderen en een hoofd vol schitterende ideeën? Dan zien we je graag op onze BSO.

Wisten jullie dat de diploma eisen voor de BSO-ers per 1 juli 2018 zijn gewijzigd?!
Wil je weten of je met jouw diploma op de BSO kunt werken? Kijk hier op de site van FCB voor meer informatie.


Wij bieden een uitdagende baan in een gezellig team op basis van een 16 urencontract. Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kinderopvang in schaal 6.

Heb je interesse of zijn er vragen? Bel 072-5203738 of mail info@dekinderkamer.com. U kunt vragen naar Bea de Wit.

 

 

Wij zoeken een pedagogisch medewerk(st)er, een echte allrounder !

Als enthousiaste invalkracht ben je een soort vliegende kiep. Je bent inzetbaar op verschillende groepen van De Kinderkamer. Zo sta je de ene dag met de kinderen van peuterplus in de plassen te stampen en de andere dag vinden we je terug op BSO verzonken in potjes dammen. 

Wie ben jij?

Wij zoeken een enthousiaste collega die makkelijk zijn of haar weg vindt binnen de diverse groepen van De Kinderkamer. Je weet met veel enthousiasme kinderen te betrekken bij je activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld toneel, muziek, sport, dans. Je kan goed improviseren en naast hard werken ook de rust vinden voor interactie met de kinderen.

Heb jij een hart voor kinderen en een hoofd vol schitterende ideeën? Dan zien we je graag op onze groepen. Vanzelfsprekend heb je een pedagogisch diploma op zak en werkervaring in de kinderopvang. Ben je in het bezit van een afgerond PUK VVE certificaat en taalniveau 3F dan heb je een streepje voor!

Ben je geïnteresseerd in deze functie en per direct 4 dagen per week beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs? Reageer dan snel !

Wij bieden:

Wij bieden een uitdagende baan in een gezellig team op basis van een 16 urencontract. Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Kinderopvang in schaal 6.

Reacties met motivatiebrief en CV kunnen naar info@dekinderkamer.com. Heb je vragen? Bel 072-5203738. U kunt vragen naar Bea de Wit.

STAGEPLAATSEN

De Kinderkamer; Onze visie op opleiden:

De Kinderkamer zal het werken met leerlingen stimuleren. Werken aan profilering en professionalisering van het beroep wordt belangrijk gevonden, evenals werken aan het vergroten van de kwaliteit binnen de organisatie. Opleiden draagt in belangrijke mate bij om de juiste kwaliteit van kinderopvang te waarborgen, zowel voor nu als in de toekomst. Leren is dus van belang voor de organisatie, maar ook voor de individuele medewerker die zich wil kunnen ontplooien en een perspectief in zijn loopbaan zoekt. Wij vinden het een uitdaging om daar binnen de mogelijkheden van “De Kinderkamer” aan mee te werken en in het grote geheel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van opleiden van leerlingen. 

De Kinderkamer is een erkend leerbedrijf:

De Kinderkamer is aangesloten bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van de leerbedrijven waar leerlingen terecht kunnen voor een stage of leerbaan. Een erkenning wordt alleen afgegeven als het leerbedrijf voldoende kwaliteit kan bieden daar waar het gaat om opleiden tot de functie voor de opleiding waarvoor een erkenning is afgegeven.

Meer informatie is te lezen op de www.s-bb.nl en www.stagemarkt.nl

De Kinderkamer heeft een praktijkopleider in dienst:

De praktijkopleider heeft als taak het werven, selecteren, plaatsen en begeleiden van de leerlingen tijdens hun stage. Een belangrijke taak is ook het coachen en begeleiden van werkbegeleiders (de pedagogisch medewerkers die de leerlingen op de groep begeleiden). Daarnaast onderhoudt de praktijkopleider contacten met de onderwijsinstelling(en) om met elkaar de theoretische kennis (onderwijs) en de praktijk (stage) zo goed mogelijk (en steeds beter) op elkaar af te stemmen.

De praktijkopleider heeft de opleiding tot praktijkopleider gevolgd en beschikt over het bijbehorende diploma.

VMBO / HAVO / VWO

Leerlingen van het voortgezet onderwijs die op zoek zijn naar een maatschappelijke of beroepsoriënterende stageplaats, zijn eveneens welkom bij De Kinderkamer. We vinden het vooral leuk om leerlingen die vroeger als kind op de Kinderkamer hebben gezeten, na een aantal jaren, via deze weg, weer terug te zien. 

Deze stage heeft tot doel jongeren tijdens hun schoolopleiding (voortgezet onderwijs) kennis te laten maken met de samenleving en daar op vrijwillige basis een bijdrage aan te leveren. Het gaat om een korte periode van maximaal 2 weken.

MBO 

Wij bieden stageplaatsen aan betreffende de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) voor de opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang 3 en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (4). Leerlingen die via het Horizon College hun opleiding volgen, hebben binnen de Kinderkamer voorrang op een stageplaats.

HBO

Soms wordt ons gevraagd of wij een stageplaats of een onderzoeksonderwerp hebben ten behoeve van het schrijven van een scriptie voor de opleiding Pedagogiek of Pedagogische wetenschappen. Indien dit het geval is, zullen wij dit melden via ParSys, de online vacaturemarkt van de Hogeschool van Amsterdam.

Vrijwillige stageplaatsen

Wij bieden geen vrijwillige stageplaatsen aan ten behoeve van een inburgeringcursus. Ons beleid is dat jonge kinderen goed Nederlands leren spreken van onze pedagogisch medewerkers, niet dat medewerkers goed Nederlands leren spreken van de kinderen.

Af en toe worden wij benaderd met de vraag of het mogelijk is om vrijwillig een paar dagen stage te lopen. Het is i.v.m. regelgeving en verzekeringen niet mogelijk om binnen onze organisatie stage te lopen indien u niet bent aangesloten bij een onderwijsinstelling.   

Contact:

Per jaar hebben wij een beperkt aantal stageplaatsen beschikbaar. Ben je op zoek naar een stageplaats, dan kun je een motivatiebrief met curriculum vitae (CV) sturen naar ons e-mail-adres: info@dekinderkamer.com.

Vragen met betrekking tot stages kunt u stellen aan de praktijkopleider: Yanaika de Jong via ons telefoonnummer 072-5203738 of eveneens per e-mail.

 

 

Als medewerker van De Kinderkamer lever je vanuit jouw persoonlijkheid en expertise een bijdrage aan het perspectief en de ontwikkeling van onze kinderen!

 

Spreekt de vacature jou aan en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je motivatiebrief met CV ter attentie van Bea de Wit naar info@dekinderkamer.com
kinderopvang regio awards 2015