Vacatures en Stage

Vind jouw ideale vacature

Werken bij de Kinderkamer is werken met liefde. Liefde voor kinderen en hun ontwikkeling, maar ook aandacht voor elkaar. Het is een plek om te spelen en te groeien. Een waar vriendschappen opbloeien.

De Kinderkamer bestaat uit een gezellig maar nuchter team met het hart op de tong. Ze werken nauw samen op de diverse groepen en staan voor elkaar klaar wanneer nodig. Goed overleg is belangrijk wanneer kinderen doorstromen van bijvoorbeeld de baby naar de peutergroepen. Ze zijn een hardwerkend team maar houden ook echt wel van gezellig kletsen in de pauze of lekker gek doen met elkaar en de kinderen. Lol in je werk hebben is heel belangrijk!

Pedagogisch medewerker BSO vakantieopvang
Een excursie regelen bij de bakkerij? Samen achter de schermen kijken bij de visboer? Jij regelt gave en leerzame middagen en vakantiedagen voor kinderen van 4-12 jaar. Je helpt de kinderen spelenderwijs het leven te ontdekken. En dat terwijl je kunst- of sportworkshops geeft of andere leuke dingen met de kinderen onderneemt.

Zoek je een (bij)baan waarbij je je creatieve ei kwijt kunt? Deze functie is ideaal voor mensen met een (afgeronde) kindgerichte opleiding of een opleiding in de sport- of kunstrichting.

Pedagogisch medewerker BSO
Weet jij kinderen een spectaculaire namiddag te bezorgen? Je bedenkt de leukste activiteiten en begeleidt kinderen bij de uitvoering daarvan. Wat dacht je van een muziekmiddag, samen koken of een ‘vergadering’ uitvoeren? De kinderen overleggen met elkaar over wat ze gaan doen, wat ze voelen, en maken afspraken. Wij vinden kinderparticipatie namelijk ontzettend belangrijk. Daarbij staat persoonlijke aandacht EN plezier op een gedeelde eerste plaats.

Pedagogisch medewerker Sport BSO
Je zorgt ervoor dat jonge sportfanaten na schooltijd en tijdens vakanties zich kunnen uitleven op de sportvelden en binnen in het paviljoen. Natuurlijk begeleid jij de kinderen hierbij. Maar je mag ook andere taken naar je toe trekken. We werken namelijk in een best wel zelfstandig team. Een superteam. We weten wat we aan elkaar hebben. En lachen hier heel wat af. 

Pedagogisch medewerker KDV
Elke dag buiten spelen met de kinderen, vies worden tijdens Modderdag, meedoen aan activiteiten of samen zandkastelen bouwen in de zandbak? Bij ons speel en werk je tegelijk! Als jij creatief bent, weet hoe je kinderen (en je collega’s) een topdag bezorgt, en goed bent in organiseren en ondersteunen, dan zijn wij dé kinderopvang voor jouw talenten! 

Pedagogisch medewerker PO
Kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar vang je op en begeleid je de dag door. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Je helpt hen met opgroeien. Je helpt de kinderen spelenderwijs het leven te ontdekken. Je steunt ze bij hun ontwikkelingsstappen. Ondertussen houd je de groep draaiende, overleg je met collega’s, werk je op de iPad en zorg je dat alles schoon en veilig blijft.

Pedagogisch medewerker Flexpool
Je bent de redder in nood. Een vliegende keep. Want jij valt in op vestigingen waar een vaste kracht afwezig is. Het ene moment verschoon je luiers op een KDV. Het andere moment speel je een balspel met de oudere kinderen op een BSO. Iedere dag is weer een verrassing. Je doet veel ervaring op terwijl je bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. En ondertussen investeert de Kinderkamer in jóuw ontwikkeling: je krijgt workshops, trainingen en je bespreekt met je leidinggevende je loopbaan wensen.

________________________________________________________________________________

Stagiair(e)

Als je in de kinderopvang stage loopt, kom je elke dag met een glimlach thuis! Want kinderen zijn niet alleen enorm schattig, maar ze zijn ook heel erg eerlijk en grappig. Volg je een pedagogische opleiding en zoek je een afwisselende stage waar je veel leert en waar je veel plezier hebt? Bij de Kinderkamer zijn we vaak op zoek naar enthousiaste stagiairs. Met de juiste papieren en een positieve instelling leiden wij je graag op tot pedagogisch medewerker. En wie weet kun je dan na je opleiding bij de Kinderkamer aan de slag.

Waarom een goede stageplaats?
Stage lopen bij de Kinderkamer betekent werken in een dynamische branche waar geen dag hetzelfde is. Je komt dagelijks thuis met een leuk verhaal. Wanneer je als stagiair(e) bij ons aan de slag gaat, ben je net als je vaste collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van onze kinderen. Wist je dat de Kinderkamer voor alle vestigingen erkend is door de MBO opleidingen pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) en de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4).

Elke dag is bijzonder! Daarnaast krijg je vanuit de Kinderkamer goede begeleiding én een leuke stagevergoeding.

Hoe word je begeleid?
Wij vinden het belangrijk dat je deskundig en professioneel begeleid wordt, zodat je het maximale uit jouw stage haalt. Iedere stagiair krijgt daarom een werkbegeleider. Dit is een pedagogisch medewerker die werkt op de groep waar je stage loopt. Daarnaast kun je altijd terecht bij de praktijkbegeleider.

Dit betekent dat wij:

 • De tijd nemen om je te begeleiden op de werkvloer en in je leerproces.
 • Openstaan voor feedback en het graag horen als je tegen problemen aanloopt.
 • Een open houding hebben en antwoord proberen te geven op al je vragen.
 • Je duidelijke instructies geven bij de opdrachten die je vanuit school moet vervullen.
 • Op tijd aangeven waar het goed gaat en waar je wellicht nog verbeterpunten hebt.

Wat ga je doen?
Als stagiair ben je net als de vaste medewerkers verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Afhankelijk van de fase van de opleiding waarin je zit, ga je het volgende doen:

 • Begeleiden van kinderen, zowel in groepsverband als individueel bij diverse activiteiten.
 • Bedenken en ontwikkelen van activiteiten voor en met de kinderen.
 • Een situatie creëren binnen de groep, waarin kinderen zich veilig voelen.
 • Het stimuleren van kinderen om ze verder te ontwikkelen.
 • Je zorgt voor de dagelijkse verzorging van kinderen.
 • Je houdt de ontwikkeling van kinderen bij en informeert je stagebegeleider hierover.
 • Het goed onderhouden van de contacten met ouders/verzorgers.
 • Deelnemen aan werkoverleggen en/of organiseert een werkoverleg.
 • Je zorgt dat de groep altijd netjes op orde is.
 • Je onderhoudt op een bso contact met de betreffende scholen.
 • Uiteraard wil jij heel veel plezier in je werk hebben.

 

Wil je meer informatie over een stageplaats? Neem dan contact op met: info@dekinderkamer.com